الفتة المصرية
صفحة 1 من اصل 1
الفتة المصرية
الفتة المصرية
طبعا الفتة المصرية لها طعم جميل ورائحة مميزة جدا دايما لما نسويها فى البيت تفكرنا بأيام العيد والاضحية
المكونات
لحمة ضأنى مسلوقة او لحمة بقرى او اى نوع
ارز ابيض مسلوق وساخن
مرقة اللحم المسلوق
خبز محمص مرشوش بالسمن فى الفرن ومقطع الى مكعبات
مقادير الصلصة الخاصة بالفتة
عصير طماطم
صلصة طماطم
ثوم مقطع حلقات
خل ابيض
سمنة او زيت
فلفل اسود
الطريقة
نحضر الصلصة انى بحمر الثوم فى الزيت الى ان يصبح ذهبى ثم اضيف الخل حوالى ربع فنجان خل لو راس ثوم كاملة متوسطة ثم اضيف كوب عصير طماطم مع معلقتين صغيرة من الصلصة ثم اتبل بملح وفلفل اسود الى ان تسبط تماما على نار هادئة- ثم بعد التسبيك ازيدها شوربة من شوربة اللحم حتى تكون حفيفة نوعا ما
احضر الخبز المحمص وافرشة فى قاع السرفيس الخاص بالتقديم ثم اسقى العيش بشوية من الصلصة اللى حضرتها شم افرش الارز الابيض المسلوق من قبل وساخن ثم ارص علية قطع اللحم وابدأ فى النهاية فى سقى الجميع بالصلصة اللى بالشوربة وتقدم مع طبق سلطة وبالف هنا وشفا
طبعا الفتة المصرية لها طعم جميل ورائحة مميزة جدا دايما لما نسويها فى البيت تفكرنا بأيام العيد والاضحية
المكونات
لحمة ضأنى مسلوقة او لحمة بقرى او اى نوع
ارز ابيض مسلوق وساخن
مرقة اللحم المسلوق
خبز محمص مرشوش بالسمن فى الفرن ومقطع الى مكعبات
مقادير الصلصة الخاصة بالفتة
عصير طماطم
صلصة طماطم
ثوم مقطع حلقات
خل ابيض
سمنة او زيت
فلفل اسود
الطريقة
نحضر الصلصة انى بحمر الثوم فى الزيت الى ان يصبح ذهبى ثم اضيف الخل حوالى ربع فنجان خل لو راس ثوم كاملة متوسطة ثم اضيف كوب عصير طماطم مع معلقتين صغيرة من الصلصة ثم اتبل بملح وفلفل اسود الى ان تسبط تماما على نار هادئة- ثم بعد التسبيك ازيدها شوربة من شوربة اللحم حتى تكون حفيفة نوعا ما
احضر الخبز المحمص وافرشة فى قاع السرفيس الخاص بالتقديم ثم اسقى العيش بشوية من الصلصة اللى حضرتها شم افرش الارز الابيض المسلوق من قبل وساخن ثم ارص علية قطع اللحم وابدأ فى النهاية فى سقى الجميع بالصلصة اللى بالشوربة وتقدم مع طبق سلطة وبالف هنا وشفا
صفحة 1 من اصل 1
صلاحيات هذا المنتدى:
لاتستطيع الرد على المواضيع في هذا المنتدى