الفتة المصرية

استعرض الموضوع السابق استعرض الموضوع التالي اذهب الى الأسفل

الفتة المصرية

مُساهمة  Admin في الجمعة يوليو 25, 2008 8:44 pm

الفتة المصرية



طبعا الفتة المصرية لها طعم جميل ورائحة مميزة جدا دايما لما نسويها فى البيت تفكرنا بأيام العيد والاضحية
المكونات
لحمة ضأنى مسلوقة او لحمة بقرى او اى نوع
ارز ابيض مسلوق وساخن
مرقة اللحم المسلوق
خبز محمص مرشوش بالسمن فى الفرن ومقطع الى مكعبات
مقادير الصلصة الخاصة بالفتة
عصير طماطم
صلصة طماطم
ثوم مقطع حلقات
خل ابيض
سمنة او زيت
فلفل اسود
الطريقة
نحضر الصلصة انى بحمر الثوم فى الزيت الى ان يصبح ذهبى ثم اضيف الخل حوالى ربع فنجان خل لو راس ثوم كاملة متوسطة ثم اضيف كوب عصير طماطم مع معلقتين صغيرة من الصلصة ثم اتبل بملح وفلفل اسود الى ان تسبط تماما على نار هادئة- ثم بعد التسبيك ازيدها شوربة من شوربة اللحم حتى تكون حفيفة نوعا ما
احضر الخبز المحمص وافرشة فى قاع السرفيس الخاص بالتقديم ثم اسقى العيش بشوية من الصلصة اللى حضرتها شم افرش الارز الابيض المسلوق من قبل وساخن ثم ارص علية قطع اللحم وابدأ فى النهاية فى سقى الجميع بالصلصة اللى بالشوربة وتقدم مع طبق سلطة وبالف هنا وشفا
avatar
Admin
Admin
Admin

عدد الرسائل : 165
المهن :
اوسمة :
اوسمة :
علم :
تاريخ التسجيل : 23/07/2008

معاينة صفحة البيانات الشخصي للعضو http://zaid-1.hooxs.com

الرجوع الى أعلى الصفحة اذهب الى الأسفل

استعرض الموضوع السابق استعرض الموضوع التالي الرجوع الى أعلى الصفحة


 
صلاحيات هذا المنتدى:
لاتستطيع الرد على المواضيع في هذا المنتدى